Navigare


 Stiri


 Mergi la forum

Just4Cs Romania    

ZenFone 5 review: un smartphone competent la un preţ corect

KR3V | Publicat vin Iun 08, 2018 5:53 pm | 5 Vizualizari

Gama de smartphone-uri ZenFone este într-o continuă maturizare. Chiar dacă ASUS a intrat destul de târziu pe această piaţă, compania a demonstrat că poate să dezvolte smartphone-uri bune la preţuri competitive, seriile ZenFone 2, ZenFone 3 şi ZenFone 4 bucurându-se de vânzări bune, în special pe piaţa entry şi mid-range. ZenFone 5 pare să continue în această direcţie, iar modelul principal al seriei încearcă să ofere funcţii şi construcţie premium într-un dispozitiv nu foarte scump, realizat după trend-urile din prezent.

Design, construcţie şi ergonomie

Nu prea are sens să ne ferim de la comparaţii cu alte telefoane. ZenFone 5 arată de la distanţă la fel ca un iPhone X. Desigur, odată ce începi să le analizezi, diferenţele sunt evidente, însă trebuie să te uiţi de două ori pentru a deosebi cele două telefoane la o privire rapidă. ZenFone 5 este încă un smartphone cu ecran decupat în partea de sus, cu un raport ecran/corp de 90%. Prima diferenţă notabilă pe care o putem observa este dimensiunea, telefonul ASUS având un ecran cu diagonală de 6,2”, faţă de 5,8” pe iPhone, însă în partea de jos putem observa o „bărbie”, în timp ce ecranul iPhone-ului continuă până în marginea de jos.

Desigur, vorbim despre două smartphone-uri construite complet diferit, chiar dacă la suprafaţă par similare. Dacă stai să analizezi îndeaproape, este destul de evident unde au fost făcute compromisuri pentru a atinge un preţ mai mic. De exemplu rama telefonului este realizată din aluminiu mat, plăcut atingerii, însă nu la fel de „robust” şi de greu precum oţelul de pe iPhone X. Chiar dacă este mai mare, ZenFone 5 este cu aproximativ 20 de grame mai uşor. Desigur, vorbim despre telefoane din game diferite, unul fiind disponibil la un preţ de peste 1000 de euro, iar celălalt undeva pe la 400.

Motivul pentru care ne concentrăm pe această comparaţie este în general cauzată de faptul că ASUS a oferit o mare atenţie unei comparaţii cu iPhone X chiar în prezentarea oficială de la Mobile World Congress, iar design-ul este clar inspirat de flagship-ul Apple. Din fericire, ZenFone 5 nu iese tocmai şifonat din acastă situaţie.

De exemplu, compania taiwaneză a făcut alegerea inspirată de a adăuga rame din plastic în jurul ambelor panouri de sticlă (faţă şi spate) pentru a oferi o protecţie în plus în cazul unor şocuri mecanice accidentale. De asemenea, ZenFone 5 vine echipat cu un senzor de amprentă pe partea din spate, ceva ce iPhone X nu oferă. Camera este poziţionată similar cu cea de pe iPhone, însă este mai puţin ieşită în relief, iar întregul panou de sticlă de pe spate reflectă lumina în raze ale căror centru coincide cu cel al senzorului de amprentă. Nu în ultimul rând, în partea de jos, ZenFone 5 integrează un jack audio pentru căşti.

Specificaţii

Despre autor